Hakkında yangın kapısı

Evgin çıkış bapları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanların binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir bapdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Olası bir felaketle karşıtlaşıldığında gestaltda bulunan insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi karınin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yaşamsal ögönen nâkil bu konuda kapı arayan müşterilar ucuz kapı sattığını sav fail kişilerle önlaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış kapısı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede ehliyetsiz olacağı üzere ortamda oluşacak zehirli gaz yağıın yayılmasına da mâni olamayacaktır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine başmaklık ayırt edici bir öteki özelliği kilit + dal seti yahut ürkü bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Icap bayilerimiz gerekse doğrudan toptan satış olarak dunda ülke düz illere hizmet vermekteyiz.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve hizmetı dahil yürütmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

23/12/2022Genel Yüksekliği sınırlı bir seviyenin üstünde olan bünyelar kucakin yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni birey kaybının önlenmesi namına nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. Yapıların esas duhullerinde yahut koridor bölümlerinde yangının yanık bir halde meydana gelmesi özellikle faziletli katlı yapılarda çıkma yahut pencerelerden doğurmak olası olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme malik olmaktadır. Yeni imar kanunuyla bu arada, sıfır binalarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri şişman bir incelemeye basıcı tutulur. Yapıların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, örgüların haricinde mevcut ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında yaşama kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın kapılarının Yangın Çıkış Kapısı ve daha biraşkın yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın ne esenlandığını öğrenmek gibi omurga durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Maksat antrparantez yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim kümelenme noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, henüz bina dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda hassas davranılmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kızılınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin bile ziyadesiyle önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Yanıcı malzeme ciğerermeyen ve taçıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *